Studiedag 6 juni 2017

Verslag studiedag 6 juni 2017
Het team van Mariadonk en vertegenwoordigers van SKM en Kober hebben op dinsdag 6 juni een nuttige studiedag gehad over PBS. Belangrijkste onderwerpen van deze dag waren het ontwikkelen van PBS in de klas, proactief en reactief handelen en interventies op negatief/storend gedrag.
 
Ook hebben we de eerste PBS ouderavond geëvalueerd waarvan de belangrijkste informatie is terug te lezen in de presentatie op het ouderportaal.
Het team sprak nogmaals de waardering uit voor alle aanwezige ouders en bekrachtigde deze waardering met termen als:
'Betrokkenheid, Positief, Enthousiasme, Samen, Meedenkend en Nieuwsgierigheid'.
 
Het eerste jaar waarin we kennis gemaakt hebben met PBS stond voornamelijk in het teken van het trainen van de leerkrachten, maken van schoolbrede afspraken over allerlei zaken en ontwikkelen van schoolbrede systemen waar volgens kinderen positief gedrag aangeleerd wordt.
De kinderen is geleerd welke gedragsverwachtingen er worden gekoppeld aan de gang, de samenwerkingsruimte en als laatst dit schooljaar komt het schoolplein aan bod.
De gedragsverwachtingen op het schoolplein zullen zijn:
  • Ik loop met de fiets over het plein.
  • Ik houd mijn handen en voeten bij mezelf.
  • Ik ga direct rustig in de rij staan als de zoemer gaat.
  • Ik gooi mijn afval in de afvalbak. 
    Tevens hebben wij besloten om het implementeren van het PBS traject met nog een jaar te verlengen. Dit houdt in dat het team van Mariadonk nog 2 schooljaren begeleid zal worden om PBS een succesvolle plaats binnen het onderwijs te geven.
     
    Komend schooljaar zal er vanaf de start in alle groepen intensief begonnen worden met PBS in de klas, hier wordt invulling aan gegeven door middel van het klassenmanagement, de beloningssystematiek en het verzorgen van gedragslessen in alle groepen. Hiernaast zal er ook een vertegenwoordiging van de oudergeleding intensiever betrokken gaan worden bij PBS om ook de waardevolle inbreng van u als ouder mee te nemen binnen diverse besluiten rondom dit thema, hierover wordt u in een later stadium nog verder geïnformeerd.