COMMUNICATIE

Goede communicatie vinden wij belangrijk. Op Mariadonk kiezen we bewust voor verschillende communicatiemiddelen om zo goed mogelijk bij het doel aan te sluiten. Duurzaamheid is tegenwoordig heel belangrijk en hieronder kunt u daarom ook zien dat onze communicatie veelal digitaal plaatsvindt. Zo gebruiken wij minder papier en dit vormt één van de acties die wij inzetten om als school een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

Ouderportaal

Het BasisOnline Ouderportaal is ons belangrijkste communicatiemiddel met ouders.
Elke ouder heeft een eigen account en wij kunnen u op een snelle gebruiksvriendelijke manier  informeren. 

Voor ouders zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van deze service.
Als ouder bent u echter zelf wel verantwoordelijk dat uw e-mailadres, mobiele telefoonnummer en medische gegevens up-to-date zijn.

Het BasisOnline Ouderportaal is hét veilige platform waar het kind centraal staat. Ouder en school houden elkaar in een afgeschermde omgeving op de hoogte én werken met elkaar samen om een optimale ontwikkeling van het kind mogelijk te maken. Met handige tools die op elke school tijdwinst opleveren én de ouder meer inzicht geven. Vanzelfsprekend gebeurt dat allemaal binnen een beveiligde omgeving!
Download hier de handleiding voor ouders.

Ouderportaal App

Met de Ouderportaal App krijgt u als ouder direct een melding op uw smartphone als er nieuws is, heeft u  de schoolkalender en informatie over groep, klasgenootjes en hun ouders altijd bij de hand. Ziekmeldingen en absentiemeldingen kunt u in een oogwenk doorgegeven, net zoals intekenen op een 'wie kan er rijden' verzoek van de leerkracht. Even een berichtje sturen naar de leerkracht is dus zo gedaan.

E-mail adressen

Alle personeelsleden van Mariadonk hebben een eigen Borgesius mailadres. Via de pagina op de website waar het team aan u voorgesteld wordt, kunt u ieder personeelslid een mail sturen door te klikken op zijn/haar naam.

Telefonisch contact

De school is telefonisch bereikbaar op nummer 0165-536702. Mocht er onverhoopt niemand aanwezig of beschikbaar zijn, krijgt u een antwoordapparaat te horen met het verzoek om uw vraag/terugbelnotitie te mailen naar: mariadonk@borgesius.net of op een later moment terug te bellen.

Nieuwsbrief

Eens per twee weken op zondagmorgen ontvangen alle ouders het laatste nieuws over alles wat in en rond Mariadonk speelt. De nieuwsbrief versturen wij ook via de Ouderportaal App en komt binnen via de e-mail.
In de nieuwsbrief vindt u onder andere informatie over actuele thema's die spelen op school, nieuwe ontwikkelingen, nieuws uit de gemeente of vanuit onze partners. De onderwerpen zijn divers, maar altijd in relatie tot de school.

Website

Onze website heeft als doel het informeren van ouders van aanstaande leerlingen en andere geïnteresseerden. Op deze wijze willen wij een duidelijk beeld neerzetten van Mariadonk, maar zien het als "voorportaal" van een kennismaking waarin de ouders een volledig beeld van onze school krijgen. Wij zijn namelijk van mening dat een goede beslissing over een schoolkeuze pas genomen kan worden na het wandelen door de school, het "proeven van de sfeer" en het aangaan van een persoonlijk gesprek waarin een individuele situatie samen wordt gebracht met de mogelijkheden die onze school biedt.
Een ander doel van onze website is om de ouders van onze leerlingen een naslagmogelijkheid te bieden voor belangrijke informatie. U kunt daarbij denken aan vakanties, vrije dagen, etc.

Facebook

Op onze Facebookpagina laten we alle leuke, mooie en grappige dingen zien die dagelijks in de school gebeuren. Het biedt een minder formele kijk op Mariadonk en we komen regelmatig met aankondigingen van activiteiten. Nieuwsgierig? "Like" ons via het Facebook-logo op de website.

Kind-ouder gesprekken

Alle mooie communicatiemiddelen ten spijt, er gaat niets boven een persoonlijk gesprek. Daarom nemen formele en informele gesprekken een belangrijke plaats in onze communicatie in. Natuurlijk over de voortgang en mogelijkheden van uw kind, maar ook wanneer u graag dingen anders zou zien.

Op Mariadonk vinden wij het belangrijk dat kinderen ook zelf betrokken zijn bij hun eigen leer- en ontwikkelproces.
Vandaar dat bij de gesprekken die gedurende het schooljaar op de kalender staan alle kinderen van groep 1 t/m 8, samen met hun ouders,  aanwezig zijn.  We noemen het kind-oudergesprekken, omdat de inbreng van het kind als erg belangrijk en waardevol wordt ervaren. Op deze manier worden kinderen mede eigenaar van hun eigen leerproces en wordt in het samenspel tussen ouder-kind-leerkracht gezocht naar de meest optimale onderwijsleersituatie voor ieder kind.